Najnovije vesti

DOK SU PILI JUTARNJU KAFU OSTALI BEZ DOMA: Voz bacio kamion na kuću! Ostao krš i lom od onoga što su STICALI 62 GODINE! (FOTO)
Foto: Printscreen ORF.at

JEZIVA NESREĆA U aUSTRIJI

DOK SU PILI JUTARNJU KAFU OSTALI BEZ DOMA: Voz bacio kamion na kuću! Ostao krš i lom od onoga što su STICALI 62 GODINE! (FOTO)

Austrija

"Majka i otac su očajni, još ne mogu da shvate da su ostali bez doma u kom su živeli 62 godine", kaže Franc V. iz Munderfinga.

Njegovi roditelji Jakob (83) i Mariana (79) pili su svoju prvu jutarnju kafu u ponedeljak u svom dnevnom boravku kada im se kamion zakucao u kuću.

1 / 6 Foto: Printscreen ORF.at

Zidovi su se srušili, a po sobi su se razletele stvari iz ormara. Na podu su ostale knjige, razbijene čaše i posuđe, prekriveni debelim slojem prašine.  Komadi zida popadali su po nameštaju. Grdosija se zaustavila na samo dva metra od bračnog para. Kada su istrčali napolje imali su šta da vide. Ostali su bez pola kuće, ali su čudom spasili živu glavu.

Njihov sin kaže da je prava sreča da otac nije sedeo u svojoj omiljenoj fotelji nego na kauču, jer ne bi preživeo nesreću. Na stolu su ostale i foljice nepopijene kafe.

Policija je saopštila da je voz udario kamion koji je prelazio prugu i bacio ga na kuću bračnog para.

"Imali su neverovatnu sreću" kaže sin Franc (60), koji je roditelje privremeno smestio kod sebe.

"Bračni par ne može da se vrati u kuću. Zgrada nažalost više nije useljiva i morađe da bude srušena", potvrđuje portparol Austrijske železnice (ÖBB) Karl Lajtner.

Kurir.rs/Krone.at

Foto ORF.at

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...