IPAK NE IDE U BRISEL: Štrahe odustao od mandata u Evropskom parlamentu! Evo šta je poručio!
Foto: Profimedia

POVLAČENJE?

IPAK NE IDE U BRISEL: Štrahe odustao od mandata u Evropskom parlamentu! Evo šta je poručio!

Austrija -

BEČ - Doskorašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je bio prinuđen da podnese ostavku na političke funkcije zbog afere oko video-snimaka od pre dve godine na kojima se vidi kako jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove za finansijsku podršku njegovoj strani, odustao je od osvojenog mandata u Evropskom parlamentu.

Štrahe je na prošlim izborima z Evropski parlament osvojio više od 45.000 direktnih glasova, čime je osvojio direktan mandat.

Zbog afere u koju je umešan njegova stranka nije želela da prihvati mandat u evropskoj skupštini, ali je on do danas ostavio otvoreno da li će otići u Brisel.

Mediji tvrde da je Štrahe dogovorio da njegova supruga dobije sigurno mesto u budućem sazivu austrijskog parlamenta, a da on iduće godine bude nosilac liste FPO na izborima za Beč, što je on demantovao.

"Rezultat evropskih izbora je jasno pokazao da je politički atentat na vladu, FPO i mene lično samo bio 'okrznuće'. Glasači su pokazali da se ne daju pokolebati. Zahvaljujem se 45.000 biračima što su, bez ikakvog poziva i reklame, dali meni lični glas. Ta potvrda mi znači puno. Međutim, odlučio sam da ne prihvatim mandat u Evropskm parlamentu. Time ne odbijam nalog dobijen od građana, već činim ispravno u ispravno vreme", poručio je Štrahe u pisanoj izjavi.

Štrahe je kazao da će se u politiku vratiti tek kad se rasvetle zakulisne radnje oko spornog snimka i da nikada nije ni želeo da ide u Brisel, već je uvek želeo da svoj politički rad usmeri u Austriji, u interesu austrijskih građana.

"Neću se povući, niti skrivati. Naprotiv, kao običan član FPO staviću se u službu potpunog rasvetljavanja afere i političke podrške stranke", poručio je Štrahe.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track