UBILI SU MU ĆERKU NA LETOVANJU U HRVATSKOJ, OVO JE JEZIVA ISPOVEST NJENOG OCA: Gliser se zaleteo na nas, pokidao nam ronilačka odela, Vereni (20) je otkinuo nogu! Čekali smo Hitnu čitavu večnost, kao da smo u ZEMLJI TREĆEG SVETA! (VIDEO, FOTO)
Foto: printscreen Facebook

horor od odmora

UBILI SU MU ĆERKU NA LETOVANJU U HRVATSKOJ, OVO JE JEZIVA ISPOVEST NJENOG OCA: Gliser se zaleteo na nas, pokidao nam ronilačka odela, Vereni (20) je otkinuo nogu! Čekali smo Hitnu čitavu večnost, kao da smo u ZEMLJI TREĆEG SVETA! (VIDEO, FOTO)

Austrija -

Otac Austrijanke Verene Hajnc (20) progovorio je o jezivoj nesreći na letovanju u Hrvatskoj u kojoj poginula njegova ćerka.

Tragedija se dogodila u sredu, prvog dana njihovog odmora na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku. Diter Hajnc kaže da su on i ćerka instruktori ronjenja i daje Verena ovog vikenda trebalo da drži kurs u Malinskoj.

1 / 5 Foto: Printscreen Faceboook

" Krenuli smo na trening i ronili na dah, bili smo oko dva minuta na dubini od oko 15 metara. Plivali smo ka obali kada smo videli da nam se velikom brzinom približava gliser. Naglo je skrenuo ka nama i nismo imali vremena da reagujemo. Udario je u nas na 100 metara od obale, gde nije imao šta da traži, uz to i ćerka i ja smo imali bove", plačući priča Ditrih.

"Ne možete da zamislite taj užas. Pokidao nam je ronilačka odela i peraje. Vereni je otkinuo nogu, meni je povređeno stopalo. Horor nastaje u akciji spašavanja, kao da smo u zemlji trećeg sveta.

Na hitnu pomoć smo čekali čitavu večnost, niko nije pričao engleski, ni nemački u bolnici. Samo glavni doktor, koji je došao da mi saopšti tužnu vest je znao malo engleski", priča očajni otac.

Gliserom je upravljao upravnik motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin. Utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola ali se njegov identitet krije.

Porodica Hajnc angažirala je riječkog advokatada ih zastupa. Prema navodima prijatelja porodice iz Malinske, oni su angažovali advokata posle pisanja hrvatskih medija da se nesreća dogodila 300 metara od obale,što je netačno kako tvrde.

Izvor ističe da je policija izuzela bove kao dokaz. Verena i Diter imali su ronilačka odela i kompletnu ronilačku opremu, i to najsavremeniju. Verenin otac se bavi prodajom opreme i prati sve trendove i tehnološka dostignuća.

Upravo zato, kako se nezvanično saznaje, ključni dokaz mogao bi da bude specijalni ronilački sat koji je imala nesretna devojka, a koji je takođe izuzet u istrazi.

Kurir.rs/Krone.at

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track