Najnovije vesti

ŠOKANTNI OBRT! SEĆATE SE NESTALIH DŽIHAD BOSANKI KOJE SU IZ BEČA POBEGLE U SIRIJU: Sabinini roditelji pronašli svoje unuke u logoru, DNK analiza potvrdila da su dečaci (2, 4) deca njihove ćerke (VIDEO)
Foto: Interpol

ostali potomci

ŠOKANTNI OBRT! SEĆATE SE NESTALIH DŽIHAD BOSANKI KOJE SU IZ BEČA POBEGLE U SIRIJU: Sabinini roditelji pronašli svoje unuke u logoru, DNK analiza potvrdila da su dečaci (2, 4) deca njihove ćerke (VIDEO)

Austrija

BEČ - O sudbini bosanskih tinejdžerki Sabini Selimović (14) i Samri Kešinović (15), koje su 2014. pobegle iz Austrije da bi se priključile Islamskoj državi, mnogo se spekulisalo, od toga da su ubijene do toga da su žive u nekom od logora i da žele da se vrate u Austriju.

Međutim ono što je sigurno i što je potvrdila DNK analiza je da su dečaci koji se nalaze u u zloglasnom logoru Al-Hol u u sirijskoj provinciji Hasaka zhapravo sinovi Sabine koja se vodi kao nestala.

Njih su posetili Sabinini roditelji koji su doputovali iz Beča, kako bi decu starosti dve i četiri godine i koja su dobila austrijsko državljanstvo, izvukli iz sirijskog pakla.

DNK test je urađen posredovan UNICEF i pokazao je da su oni zaista unuci para Selimović, a deca su i zvanično postali austrijski državljani. Advokat Klemens Lintšinger koji zastupa Sabinine roditelje kaže "da se nada da će se svi zajedno uskoro vratiti u Austzriju".

Peter Gušelbauer iz Ministarstvo inostranih poslova Austrije kaže "da se slučaj trenutno ispituje. Blisko surađujemo sa međunarodnim organizacijama kako bismo osigurali humanitarnu i medicinsku negu dece".

Da podsetimo Sabina i Samra kao maloletnice su napustile roditeljski dom u Beču 10. aprila 2014. i u Siriji se pridružile džihadistima. Kako je jedna od njih tada navela u pismu, otišle su na sirijsko ratište kako bi se borile za islam i da će se sa svojim roditeljima ponovo susresti u raju.

Obe su s eudale za džihadiste i rodile decu, sada su pronađeni živi Sabinini.

Kurir.rs/Krone.at/V.S.

Foto printscreen 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...