DETALJNA ISTRAGA U AUSTRIJI ZBOG AFERE IBICA: Sumnja se da iza snimka koji kompromituje Štrahea stoji kriminalna organizacija!
Foto: EPA/LISI NIESNER

SVE SE PROVERAVA

DETALJNA ISTRAGA U AUSTRIJI ZBOG AFERE IBICA: Sumnja se da iza snimka koji kompromituje Štrahea stoji kriminalna organizacija!

Austrija -

Austrijske vlasti u slučaju video-snimaka od pre dve godine na Ibici, usled čijeg objavljivanja je pala vlada, istražuju i uključenost kriminalne organizacije.

Doskorašnji austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe morao je da podnese ostavku, kao i njegova desna ruka u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO) Johan Gudenus zbog video snimaka od pre dve godine na kojima se vidi kako jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nude državne poslove za finansijsku podršku njihovoj stranci.

Ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešorn u dnevniku austrijske državne televizije ORF rekao je da se pretpostavlja da postoji više osoba koje stoje iza snimanja video materijala na Ibici.

Bečki dnevnik Esterajh tvrdi da je jedinica koja se bavi ovim slučajem pokrenula istragu protiv više osoba zbog sumnje "kriminalnog udruživanja".

Radi se o najmanje dva detektiva i najmanje dva lica koja su pomagala da se Štraheu i Gudenusu postavi "video-klopka".

Prvi tragovi, prema pisanju lista, vode direktno u narko-scenu i u države istoka Evrope. To znači, kako ističe dnevnik, da iza svega stoje kriminalci, to jest mafija.

Do veza sa narko-scenom je istražne organe doveo bivši pripadnik obezbeđenja Štrahea, koji je bio umešan u aferu. Policija ističe da se radi o opasnom okruženju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track