ŠTRAHE PREDUHITRIO VRH STRANKE I SPREČIO DA GA IZBACE: Povlačim se iz politike dok se ne rasvetli afera Ibica!
Foto: Profimedia

SAM SE POVUKAO

ŠTRAHE PREDUHITRIO VRH STRANKE I SPREČIO DA GA IZBACE: Povlačim se iz politike dok se ne rasvetli afera Ibica!

Austrija -

BEČ - Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc-Kristijan Štrahe, preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

Štrahe je na konferenciji za štampu rekao da stavlja u mirovanje članstvo u FPO, kao i da se neće baviti politikom, sve dok se ne rasvetli afera zbog koje je morao da ode sa političkih funkcija.

Rekao je da to čini kako bi sačuvao jedinstvo FPO i sprečio podelu stranke. Štraheu je, prema najavi funkcionera te stranke, pretila suspenzija, ili čak isključenje iz stranke, jer ga smatraju krivim za veliki gubitak na prevremenim parlamentarnim izborima.

"Što se tiče optužbi na moj račun mogu samo da ponovim da one nisu ispravne i da ću učiniti sve da obezbedim rasvetljavanje. Treba sačekati rezultate te istrage, a ne unapred nekog osuđivati", kazao je Štrahe i dodao da se neće baviti politikom dok se sve ne rasvetli, već će se posvetiti porodici, koju želi da zaštiti od daljih napada.

Predsedništvu FPO poželeo je da iskreno analiziraju izborni rezultat i da donesu odluke za budućnost stranke, jer je važno da FPO ostane važan faktor za zemlju i građane. Jedinu kritiku koju je uputio FPO jeste da niko iz vrha nije sa njim razgovarao.

Uoči Štraheove konferencije za novinare kružile su brojne spekulacije o njegovoj daljoj sudbin, pa se na internetu čak pojavila i stranica "Lista Štrahe".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track