TOKOM ZAKLJUČAVANJA U AUSTRIJI ZABELEŽENO 5.544 KRŠENJA KORONA ZAKONA: Napisano je 1.416 kazni, najviše mera izrečeno u Beču
Foto: Profimedia

pandemija

TOKOM ZAKLJUČAVANJA U AUSTRIJI ZABELEŽENO 5.544 KRŠENJA KORONA ZAKONA: Napisano je 1.416 kazni, najviše mera izrečeno u Beču

Austrija -

Tokom drugog zaključavanja usled pandemije korona virusa Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije zabeležilo je 5.544 kršenja Zakona o borbi protiv Kovid19.

Od 17. novembra, kada su počele da se primenjuju mere zaključavanja, podneto je ukupno 4.065 prijava i napisano je 1.416 novčanih kazni prema Zakonu o borbu protiv Kovid19, kao i 63 kazni zbog kršenja Zakona o epidemiji.

Po broju kazni i prijava najviše je izrečeno u Beču 1.933, a zatim sledi Gornja Austrija sa 950, Sstajerska sa 667, Donja Austrija sa 569, Tirol sa 554, Salcburg sa 331, Koruška sa 307, Burgenland sa 150 i Forarlberg sa svega 83.

Širom Austrije najviše su se kršile mere 28.novembra kada je policija morala da kazni 512 prekršaja.

Salcburg: Bez vakcine protiv kovid-19 nema zaposlenja

Austrijska pokrajina Salcburg namerava da u bolnicama i staračkim domovima zapošljava samo osobe koje su vakcinisane protiv kovid-19.

"U našim bolnicama već postoji de fakto obaveza vakcinacije, pošto se status imunizacije proverava pre zapošljavanja i vakcine koje nedostaju moraju naknadno da se prime", objasnio je sekretar za zdravstvo i potpredsednik pokrajine Salcburg Kristian Sstekl.

Taj princip, dodaje u izjavi bečkom nedeljniku "Profil", biće primenjen prilikom novog zapošljavanja kada se bude pojavila vakcina protiv korona virusa.

Obaveznu imunizaciju protiv korona virusa Sstekl želi ne samo za bolnice i staračke domove, već i zaposlene u obdaništima i školama u Salcburgu.

On je dao u nalog proveru pravnih mogućnosti.

Međutim, nema mogućnosti da se obavezna vakcinacija protiv korona virusa uvede i za oko 15.000 osoba koje su trenutno aktivno zaposlene u bolnicama i staračkim domovima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track