DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U BEČU: Avganistanci osumnjičeni da su drogirali, silovali pa zadavili 13-godišnju devojčicu
Foto: Shutterstock

tragedija

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U BEČU: Avganistanci osumnjičeni da su drogirali, silovali pa zadavili 13-godišnju devojčicu

Austrija -

Austrija je šokirana stravičnim zločinom, ubistvom 13-godišnje devojčica iz Donje Austrije. Njeno beživotno telo pronađeno je u subotu ujutru u Beču naslonjeno o drvo, sa brojnim modricama po telu i vratu.

Za ubistvo se sumnjiče dvojica državljana Avganistana, starosti 16 i 18 godina, koji su tražili azil u Austriji. Sumnja se da su oni devojčicu namamili u jedan stan koji se nalazi nedaleko od mesta gde je telo pronađeno.

Veruje se da su dete drogirali, brutalno silovali i pretukli, a potom zadavili. Kasnije su telo odvukli do jedne zelene površine u Donauštatu i tu ga ostavili. Sumnja se, takođe, da je u zločinu učestvovalo još nekoliko osoba.

Ministar policije Karl Nehamer rekao je da je šokiran i pogođen onim što se dogodilo u subotu u glavnom gradu Austrije, prenosi Telegraf.

Direktor policije Gerhard Purstl rekao je da se veruje da je devojčica verovatno dobrovoljno ušla u stan gde su migranti živeli te da su je nadrogirali "kako bi se opustila". Inspektori veruju da je potom devojčica pretrpela stravično seksualno nasilje.

- Veruje se da su koristili ekstazi da je omame, rekao je Purstl.

On je rekao i da se istražuje da li je još ljudi učestvovalo u izvršenju zločina.

- Nije još utvrđeno kako je došlo do smrti davljenjem, zato u ovom trenutku ne možemo da kažemo da li je ubistvo unapred planirano, rekao je on.

Telo je verovatno ostavljeno na travi u zoru, naslonjeno o drvo, a prolaznici su ga pronašli oko 7 sati ujutru.

Devojčicu su roditelji identifikovali tek u nedelju, kada su se javili u stanicu nakon što je policija objavila podatke o odeći koje je dete nosilo. U ponedeljak uveče dvojica migranata su privedena.

Prema rečima ministra, jedan od njih već ima kriminalni dosije ali nije deportovan jer je uložena žalba na presudu. Mediji su preneli da je osuđivan zbog nasilja i trgovine drogom.

Drugi migrant je, kako pišu mediji, tek ove godine podneo zahtev za azil u Austriji.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je devojčica poznavala dvojicu osumnjičenih od ranije. Ipak, i dalje nije poznato kada ih je i kako upoznala, te zašto je i kako došla do Beča.

Saslušanje osumnjičenih trebalo bi da bude obavljeno danas u prisustvu prevodioca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track