NAJURILI POŠTARA: Zadržao sa sebe 4.000 pošiljki! Skivao ih kod kuće, u atomobilu i u ormariču na poslu! ŠOK
Foto: Shutterstock

AUSTRIJSKA POŠTA zaprepaštena

NAJURILI POŠTARA: Zadržao sa sebe 4.000 pošiljki! Skivao ih kod kuće, u atomobilu i u ormariču na poslu! ŠOK

Austrija -

Poštar, koji je u međuvremenu već dobio otkaz, dugo nije radio svoj posao u austrijskom Flahgauu. Tako nije isporučio oko 4.000 komada pošte. Pošta se izvinila korisnicima rekavši da je "greška otklonjena".

Čovek, koji je radio u pošti više od deset godina, nije bacio pisma, već ih je nakupio u službenom automobilu, kod kuće iu svom ormariću u dostavnoj bazi. Čovek, koji je radio u pošti više od deset godina, pisma nije bacio, već ih je nakupio u službenom automobilu, kod kuće iu svom ormariću u dostavnoj bazi.

Meštani se godinama žale da dostava pošte nije kako bi trebalo da bude. Gradonačelnik Konrad Pieringer (OVP) je 2021. čak tražio poboljšanja uz pomoć advokata. U stvari, građani nisu redovno dobijali opštinska obaveštenja, a pošta o tome koliko poreza moraju da plate nije stigla svima odmah – nekima tek posle pet meseci.

U pošti su sada shvatili da imaju problem sa službenikom koji nije radio svoj posao. Dakle, nije isporučio približno 4.000 adresiranih paketa - uglavnom u Eugendorf, ali i delimično u Seekirchen i Mattsee, rekao je portparol pošte Mihael Homola za krone.at.

Čovek, koji je radio u pošti više od deset godina, nije bacio pisma, već ih je nakupio u službenom automobilu, kod kuće i u svom ormariću u dostavnoj bazi.

Protiv njega je pošta podnela krivičnu prijavu, jer smatraju da je to zloupotreba položaja. Na pitanje kako je moguće da tako dugo nisu saznali šta se dešava kažu da se „ne primećuje odmah ako svaki dan neka pošta ostane neisporučena”.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track