(GRAFIKA) Putin, novi idol Republikanaca: Evo kako je rasla popularnost ruskog predsednika
Foto: AP

Godina medveda

(GRAFIKA) Putin, novi idol Republikanaca: Evo kako je rasla popularnost ruskog predsednika

Planeta -

Putinova popularnost je među pripadnicima američke Republikanske stranke toliko porasla, da je ruski predsednika daleko iza sebe ostavio mnoge istaknute Amerikance

Kada su u julu 2014. godine Amerikanci upitani šta misle o Vladimiru Putinu, ispostavilo se da je ruski predsednik daleko popularniji među demokratama, nego republikancima, piše Newsweek.rs.Popularnost ruskog predsednika kod republikanaca iznosila je -66 odsto (procenat pozitivnih mišljenja minus procenat negativnih mišljenja). Danas, taj broj se popeo na -10 odsto.

Sa druge strane, popularnost Putina među Demokratama je opala, a isto se dogodilo i sa načinom na koji Amerikanci gledaju na Rusiju.

Iako će mnogi reći da je sa - 10 odsto Putin i dalje "neomiljen", treba samo imati u vidu da među republikancima Obamin koeficijent popularnosti iznosi -64 odsto, a u slučaju Hilari Klinton, cifra je još viša i iznosi neverovatnih -77 odsto.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: ONI SU NAJČUVANIJI LJUDI NA PLANETI: Pogledajte čime se voze Putin i Obama!

Pogledajte još na portalu Newsweek.rs: Praktičnost ispred lažnog morala: Evo kako Tramp može da ojača vojsku SAD bez ijednog dolara (FOTO) NEWSWEEK U ŠPIJUNSKOM GNEZDU Evo šta se krije u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu CIA skinula oznaku tajnosti: Pogledajte 75 godina mapa koje su menjale svet (FOTO) Definicije "nedođije": Ovo su najudaljenije tačke na planeti (FOTO, MAPA) Mali noćni monolozi: Poznati režiser snimao šta priča u snu... bolje da nije (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track