Svadbarski kupus

Svadbarski kupus

Recept dana -

Sastojcil 3 glavice kiselog kupusa- 1 kg suvih rebara- 300 g jagnjetine od plećke- 300 g dimljene slanine- 2 kašike aleve paprike- soli i bibera po ukusu- 1 kašika svinjske masti- 2 lovorova listaPripremaZZemljanu posudu ili dublju šerpu namazati mašću. Kupus iseći na krupne komade, a suvo meso, slaninu i jagnjetinu na kockice 3 x 3 cm. U šerpu slagati red kupusa, red mesa dok se ne potroše svi sastojci, sve to posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju ušuškati listovima kupusa koje takođe treba premazati mašću. Razmutiti alevu papriku u šolji mlake vode i preliti preko svega. Kuvati na laganoj vatri dva-tri sata.Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 lšef kuhinje Pavle Sretkovič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track