Svečana pita sa tri fila

Svečana pita sa tri fila

Recept dana -

Sastojci500 g kora za gibanicuPrvi fil300 g kečapa200 g praške šunke isečene na listove100 g narendanog trapistaDrugi fil300 g svežeg sitnog sira2 jajeta Treći fil300 g obarenog spanaća1 jajePripremaPleh prvo nauljiti, pa staviti koru. Još jednom nauljiti i staviti drugu koru. Tu koru premazati kečapom, preko nje obilno poređati šunku i narendani sir. Opet staviti koru, nauljiti je, pa preko nje staviti još jednu, a zatim fil od sira (sir pre toga posoliti po potrebi i dobro izmešati s jajima). Nakon toga opet staviti dve kore i na kraju fil od iseckanog spanaća pomešanog s jajima, a preko toga dve ili tri kore, zavisi od toga koliko vam je ostalo. Pitu peći na 200 stepeni. Kad je pečena, prekriti je vlažnom krpom, a potom je dobro ohlađenu iseći na male kocke i poslužiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track