Milka torta s belom i crnom čokoladom

Milka torta s belom i crnom čokoladom

Recept dana -

Sastojci6 jaja6 kašika šećera6 kašika brašna1 prašak za pecivo6 kašika mlake vode3 kašike kakaoaZa fil1 l mleka150 g šećera100 g gustina100 g bele čokolade „milka“200 g margarinaGlazura5 kašika mleka4 kašike šećera150 g margarina200 g čokolade „milka“PripremaOdvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u šne. Dodati žumanca, a zatim šećer, brašno, prašak za pecivo, vodu i kakao. Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti papirom za pečenje, u njega sipati smesu i peći na 200 stepeni dok kora ne bude sasvim pečena. Nakon toga oštrim nožem prepoloviti je na dva dela.Priprema fila: Jedan decilitar mleka razmutiti s gustinom i šećerom. Ostatak mleka s čokoladom staviti na vatru da provri, pa dodati gustin. Mešati dok smesa ne bude gusta, potom u nju dodati margarin isečen na kockice i mešati dok se ne istopi. Filovati tortu. Na kraju skuvati glazuru, njom preliti tortu i ukrasiti je seckanim bademima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track