Aromatično pile
Foto: Shuterstock

Aromatično pile

Recept dana -

Sastojci1 celo pileso i bibermalo brendija ili vinskog sirćeta3-4 kašike maslinovog ulja1 čen belog lukanekoliko grančica majčine dušice2 kašike soja sosa3 kašike meda1 limunšaka naseckanog peršunaPripremaNasecite pile na komade, pa ga posolite i malo pobiberite. Zagrejte ulje na tiganju, pa prepržite na jakoj vatri komade piletine s naseckanim belim lukom i majčinom dušicom dva-tri minuta. Prelijte piletinu s malo brendija ili vinskog sirćeta i dinstajte dok se količina tečnosti ne smanji na pola. Prelijte soja sosom i dodajte med, pa sve lagano promešajte da se sve sjedini. Dodajte malo tople vode i kriške nasečenog limuna. Kuvajte sve dok sos ne postane gust kao sirup (oko deset minuta). Pospite jelo peršunom, pa ga poslužite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track