Najnovije vesti

Aromatično pile
Foto: Shuterstock

Aromatično pile

Recept dana

Sastojci1 celo pileso i bibermalo brendija ili vinskog sirćeta3-4 kašike maslinovog ulja1 čen belog lukanekoliko grančica majčine dušice2 kašike soja sosa3 kašike meda1 limunšaka naseckanog peršunaPripremaNasecite pile na komade, pa ga posolite i malo pobiberite. Zagrejte ulje na tiganju, pa prepržite na jakoj vatri komade piletine s naseckanim belim lukom i majčinom dušicom dva-tri minuta. Prelijte piletinu s malo brendija ili vinskog sirćeta i dinstajte dok se količina tečnosti ne smanji na pola. Prelijte soja sosom i dodajte med, pa sve lagano promešajte da se sve sjedini. Dodajte malo tople vode i kriške nasečenog limuna. Kuvajte sve dok sos ne postane gust kao sirup (oko deset minuta). Pospite jelo peršunom, pa ga poslužite.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja