Lazanje od palačinki

Prste da poližeš

Lazanje od palačinki

Recept dana -

Sastojci- 500 g brašna- 4 jajeta- 5 kašika ulja- 1 kašičica soli- 6 dl mlekaZa fil- 500 g mlevenog mesa- paradajz pire ili paradajz sok- 1 glavica luka- so, ulje- 70 g rendanog parmezana ili trapistaZa bešamel- kocka maslaca- 3 kašike brašna- 1,5 dl mlekaPripremaUmutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz sok. Kad skinete sa šporeta, dodajte i rendani sir.Za bešamel stavite u šerpu maslac, otopite ga, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko, uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.U podmazanu tepsiju stavite palačinke, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamelom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track