Musaka od piletine

Prste da poližes

Musaka od piletine

Recept dana -

Sastojci♦ 2 plava patlidžana srednje veličine♦ 500 g pilećeg belog♦ 2 veća paradajza♦ 1 kašičica origana♦ pola kašičice bibera♦ 1 glavica crnog luka♦ 2 kašike maslinovog ulja♦ 2dl kisele pavlake♦ 2 jaja♦ soPripremaPlavi patlidžan oprati, iseći na tanke šnite. Posolite ga. Luk narendati na sitno pa ga izdinstati na ulju. Meso iseći i ubaciti u blender. Dodati ga luku. Paradajz izrendati na sitno i njega dodati u smesu luka i mesa. Začiniti sve origanom i biberom po ukusu i posoliti. Dinstati na laganoj vatri. Kad sva voda ispari, sklonite sa vatre.Na zagrejani teflon sipati veoma malo ulja i peći patlidžan kratko, sa svake strane po minut-dva. Ispečeni patlidžan poređati na papirnu salvetu kako bi upila višak masnoće. U vatrostalnu posudu poređati ispečene šnite patlidžana. Gledati da dobro pokriju dno. Posudu ne podmazivati, jer je patlidžan mastan. Preko patlidžana ravnomerno rasporediti fil i blago ga utapkati kašikom. Preliti ga Kiselom pavlakom umućenom s jajima. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track