Pohovani karfiol
Foto: Thinkstock

Prste da poližeš

Pohovani karfiol

Recept dana -

Sastojci- 1 glavica karfiola (srednje veličine)- 3-4 jajeta- brašna po potrebi- oko 4 dl mleka- malo kisele vode- 1/2 kašičice šećera- malo ulja- malo seckanog peršuna, soPripremaKarfiol očistiti, podeliti ga na cvetove i obariti u slanoj vodi.Od jaja, brašna, mleka i mineralne vode, soli, šećera i usitnjenog peršuna napraviti testo (treba da bude gušće nego za palačinke). Obaren karfiol viljuškom malo isitniti (ne gnječiti ga!), staviti u testo i izmešati. Smesu vaditi većom kašikom i peći na zagrejanom ulju, pa tako spremljen karfiol izvaditi na tanjir na koji je stavljen kuhinjski ubrus, koji će upiti višak ulja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track