Šampinjoni punjeni šunkom i sirom

Prste da poližeš

Šampinjoni punjeni šunkom i sirom

Recept dana -

Sastojci♦ 500 g većih šampinjona♦ 100 g kačkavalja♦ 100 g šunke♦ 1 kašika senfa♦ 1 manji crni luk♦ 1 kašika biozačina♦ 1 kašika pavlake♦ malo uljaPripremaŠampinjone oprati, te odvojiti od drške. Jedan veći vatrostalni sud premazati uljem, pa poređati „šeširiće“. Staviti u rernu na 200 stepeni da se šampinjoni polako peku. Za to vreme spremiti nadev. Sitno iseckati luk, drške pečuraka, šunku i sir. Na tiganju u malo ulja prodinstati na laganoj vatri iseckane pečurke i luk. Potom dodati biozačin, senf i pavlaku, a na kraju šunku i sir. Sve dobro sjediniti. Izvaditi napola pečene šampinjone iz rerne i napuniti ih smesom. Vratiti u rernu na istu temperaturu i peći još nekoliko minuta, dok se ne zapeku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track