Turski somuni i zapečene tikvice

Turski somuni i zapečene tikvice

Recept dana -

Sastojci:- 400 g brašna- 250 ml mleka- 20 g svežeg kvasca- 2 kašike ulja- 1 kašika šećera- 1 kašičica soli- 1 žumance- crni susamPriprema: Kvasac otopite u mlakom mleku s malo šećera i ostavite da nadođe. Prosejte brašno pa dodajte nadošli kvasac i ulje.Rukama mesite testo dok ne postane elastično pa ga ostavite da odstoji. Podelite ga na dva dela i razvucite rukama.Stavite u tepsiju, premažite žumancem i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

Zapečene tikviceSastojci: - 3 manje tikvice- 50 g maslaca- 1 dl mleka- 2 jajeta- 1 čen belog luka- biber- biozačin- aleva paprikaPriprema: Tikvice oguliti, naseći na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu. Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu mleko, jaja, beli luk i sve zajedno umutiti. Tikvice iscediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih pripremljenom smesom od jaja, protresti da sve tikvice dobro budu natopljene i odozgo posuti biozačinom, alevom paprikom i biberom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track