Punjene tikvice

Prste da poližeš

Punjene tikvice

Recept dana -

Sastojci♦ 2 tikvice♦ 250 g mlevenog mesa♦ 1 kašika pirinča♦ 1 glavica crnog luka♦ 3 kašike ulja♦ 1 jaje♦ 1 kašika biozačina♦ 1/2 kašičice mirođije♦ biber♦ 1 paradajz iz konzerveSos:♦ 1 kašika brašna♦ 2 kašike ulja♦ 1/2 kašičice mirođijePripremaUgrejati ulje i na njemu ispržiti sitno iseckan luk. Dodati mleveno meso i pržiti dok voda ne ispari. Kada se smesa ohladi, dodati jaje, opran pirinač i začine, pa sve sastojke sjediniti.Pažljivo odseći krajeve tikvica (pazite da ne odsečete previše), oljuštiti ih i preseći napola, izdubiti ih kašičicom, odstraniti svu unutrašnjost i napuniti ih pripremljenom smesom. Poslagati ih u šerpu i naliti vodom da ogreznu. Dodati mirođiju, isečen paradajz i kuvati na umerenoj vatri. Po potrebi doliti malo tople vode. Tikvice su gotove kada je pirinač skuvan.U tiganju napraviti zapršku od ulja, brašna i mirođije, u to dodati malo prohlađene čorbice u kojoj su se kuvale tikvice, pa sve to polako sipati u šerpu s tikvicama, malo je prodrmati da se sva tečnost sjedini i ostaviti da krčka još nekoliko minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track