Crno-žuti zaliveni kolačići
Foto: Shutterstock

RECEPT

Crno-žuti zaliveni kolačići

Recept dana -

SASTOJCI

- 2 jajeta

- 1 kvasac

- 1 prašak za pecivo

- 250 ml ulja

- 500 g brašna

- 250 ml hladnog mleka

- 3 kašike kakaoa

Za preliv

- 5 kesica vanilin šećera

- 1 litar vode

- 3 šolje šećera

PRIPREMA

1. Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i u jednu polovinu umešajte kakao. Posle postepeno u oba dela dodajte brašno. Ostavite da testo naraste na toplom.

2. Nadošlo testo isecite na komadiće (oba dela), pa ih valjajte prstima po stolu i motajte - najpre spiralno (jedan crni i jedan beli deo), a onda ih spojte u krug.

3. Tepsiju ne treba da podmazujete. Na nju poređajte kolačiće i pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.

4. Stavite da se kuva preliv od vode i šećera (oko 5 minuta), pa njime zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).

Savet Vanilin šećer kolaču daje lepši miris i ukus

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track