Torta od pirinča i jabuka

Prste da poližeš

Torta od pirinča i jabuka

Recept dana -

Sastojci♦ 1 l mleka♦ 200 g pirinča♦ 2 kesice vanilin šećera♦ 100 g šećera + 3 kašike♦ 1 kg jabuka♦ 3 jajeta♦ 1 limun♦ malo cimeta♦ so♦ 1 kašika putera♦ čokoladni preliv ili rendana čokoladaPripremaSkuvati mleko s kašikom putera i malo soli. U to dodati pirinač, poklopiti i kuvati na tihoj vatri. Kad se pirinač skuva, umešati 100 g šećera i kesicu vanilin šećera. Jabuke oprati, oguliti, očistiti od koštica i iseći na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posuti cimetom i dinstati dok ne omekšaju. U prohlađen pirinač dodati žumanca i dobro promešati. U podmazan pleh sipati polovinu ove smese, preko toga staviti jabuke, pa preko njih ostatak pirinča. Umutiti belanca sa tri kašike šećera i to sipati preko pirinča. Tortu peći 20 minuta na 200 stepeni. Kad se torta ohladi, preliti je čokoladnim prelivom ili posuti rendanom čokoladom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track