Sastojci♦ 500 g krompira♦ 200 g brašna♦ 40 g margarina♦ 50 ml vode♦ so, biozačin♦ 150 g kačkavalja♦ 200 g susama♦ ulje za prženjePripremaOljušten krompir isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi, a kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire. Dok je još topao, dodajte začin i margarin. Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo i podelite ga na veće komade. Na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite na komade željene veličine. Na svaki komad stavite kockicu kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir. Krokete uvaljajte u susam i pržite u dubokom ulju, pa ih izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Prste da poližeš
Kroketi sa susamom
Recept dana -