Hrskava piletina

Prste da poližeš

Hrskava piletina

Recept dana -

Sastojci♦ pileće grudi♦ sir (gauda ili trapist )♦ mleko♦ kornfleks♦ ulje♦ so i biberPripremaPiletinu operite, isecite na šnicle i osušite. Kornfleks sameljite, odmah posolite i pobiberite, a zatim sve to zajedno pomešajte. U posebnoj posudi pripremite mleko, a u drugoj narendajte sir. Šnicle najpre dobro umočite u mleko, zatim ih uvaljajte u narendan sir, a nakon toga u mlevene krekere. Poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu i dodatno pospite s malo krekera i sira (ako niste zadovoljni količinom koja se zalepila na meso). Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta. Nakon toga skinite foliju i ostavite da se peče još desetak minuta, dok površina ne postane hrskava. Jelo služiti uz pire krompir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track