Sastojci♦ 1/2 kg spanaća♦ 1/2 kg krompira♦ 4 jajeta♦ 1 glavica crnog luka♦ 2 čena belog luka♦ 100 ml kisele pavlake♦ 150 g kačkavalja♦ 200 ml mleka♦ 2 kašike prezli♦ biozačinPripremaDobro operite krompir, skuvajte ga u ljusci, oljuštite ga i isecite na kolutove. Propržite sitno iseckan luk i dodajte mu očišćen i iseckan spanać. Dodajte biozačin, isitnjeni beli luk, prezle i izrendani kačkavalj. U podmazanu posudu stavljajte red krompira, red spanaća, pa prekrijte krompirom. Musaku prelijte umućenim jajima, mlekom i kiselom pavlakom i pecite je na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prste da poližeš
Musaka od spanaća i krompira
Recept dana -