Hleb sa belim lukom

Prste da poližeš

Hleb sa belim lukom

Recept dana -

Sastojci♦ 1/2 kg brašna♦ pola kašičice soli♦ 1 kesica instant kvasca♦ 1 kašičica šećera♦ 300 ml mlake vode♦ 2 čena belog luka♦ 2 kašike maslinovog ulja♦ kašika svežeg peršuna♦ so♦ biberPripremaProsejte brašno i napravite rupu u sredini. Pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu i pustite da odstoji deset minuta da nadođe. Sipajte kvasac u rupu, dodajte so, postepeno sipajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Ostavite ga da odstoji pola sata, pa ga podelite na tri loptice.Svaku razvaljajte u oblik hlepčića i pustite da se odmore petnaestak minuta.U međuvremenu najsitnije naseckajte beli luk, pomešajte ga s uljem i dobro sjedinite. Premažite svaki hlepčić, pospite ga peršunom i, ako volite, biberom, i pecite na 190 stepeni. Služite tek kad se malo ohladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track