Piletina s povrćem

Piletina s povrćem

Recept dana -

Sastojci♦ 600 g pilećeg mesa♦ 100 g šargarepe♦ 100 g celera♦ 100 g kelerabe♦ 100 g luka♦ 100 g praziluka♦ malo karfiola♦ lovorov list, so, biber ♦ oko 1,5 l vodeZa zapršku♦ 2 kašike ulja♦ kašika seckanog crnog luka♦ 2 cena belog luka♦ kašika brašna♦ vino ili sirće po željiPripremaKorenasto povrće operite, očistite i isecite na rezanca. Meso stavite u hladnu vodu, dodajte povrće i začine, pa kuvajte dok sastojci ne omekšaju. Supu začinite solju i biberom. Na dve kašike ulja propržite luk. Dodajte zgnječeni beli luk i brašno. Zapržite i zalijte vodom. Kad bude prokuvalo, dolijte u varivo. Sve sastojke još malo prokuvajte, zatim jelo poslužite u dubokim tanjirima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track