NEIZVESNA SUDBINA OTETOG HRVATA: Meštani Vrpolja se nadaju oslobođenju Salopeka

U rukama ISIS-a

NEIZVESNA SUDBINA OTETOG HRVATA: Meštani Vrpolja se nadaju oslobođenju Salopeka

Region -
Egipatske službe bezbednosti intenzivno tragaju za otetim Salopekom i posle isteka ultimatuma, koji je ISIS dao kako bi mu poštedeo život, dok egipatski mediji izveštavaju kako postoji mogućnost za produženje 48-satnog roka

ZAGREB - Ispred kuće Tomislava Salopeka, radnika francuske kompanije kojeg su 22. jula na području Kaira oteli pripadnici terorističke organizacije ISIS, u selu Vrpolje pored Đakova, u Hrvatskoj povremeno se okupljaju meštani s nadom da će njihov sugrađanin koji se nalazio na radu u Egiptu što pre biti oslobođen.

Roditelji otetog Salopeka izbjegavaju medije, a sudbina otetog Salopeka je i dalje neizvesna.

U sredu popodne ISIS je objavio snimak na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari ubiti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhapšene muslimanke.

Egipatske službe bezbednosti intenzivno tragaju za otetim Salopekom i posle isteka ultimatuma, koji je ISIS dao kako bi mu poštedeo život, dok egipatski mediji izveštavaju kako postoji mogućnost za produženje 48-satnog roka.

Salopekova supruga otputovala je sredinom sedmice u Kairo zajedno s ministarkom Vesnom Pusić, koja u saradnji s egipatskom vladom pomaže u oslobađanju.

Pusićeva se posle niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom spoljnih poslova, vratila u Hrvatsku, kasno u petak.

U petak se uključila Kolinda Grabar Kitarović koja je telefonski razgovarala s egipatskim kolegom al-Sisijem. Grabar-Kitarović nije zasada mogla medijima da prenese detalje razgovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track