SEKRETARICA 007: Špijun hteo da zavede službenicu ambasade, evo kako je prošao!
Foto: Google Street View

Propala misija slovenačkog agenta

SEKRETARICA 007: Špijun hteo da zavede službenicu ambasade, evo kako je prošao!

Region -
Navodno zaljubljeni Slovenac je na svaki način, duže od godinu dana, pokušavao da sa sekretaricom stupi u intimnu vezu

LJUBLJANA - Sekretarica Ambasade Republike Austrije u Ljubljani nije bila naivna da padne na čari Slovenca koji je obigravao oko nje, a za koga se ispostavilo da je špijun.

Ona je posumnjala da tu nije reč samo o ljubavnim namerama, pa je digla alarm u ambasadi. Navodno zaljubljeni Slovenac je na svaki način, duže od godinu dana, pokušavao da sa sekretaricom stupi u intimnu vezu. Slovenački tajni agent najverovatnije nije hteo samo da uživa u ljubavi sa sekretaricom, nego i da preko nje saznaje austrijske tajne, izveštava danas Kronen Cajtung. Slovenačka obaveštajno-bezbedonosna služba SOVA navodno je preko ovog agenta htela da se domogne informacija koje ima austrijski ambasador u Sloveniji.

Istraga će pokazati o čemu je zaista bilaoreči u ovoj špijunskoj drami, koja je prekinuta već u prvom činu.

Austrijsko minisitarstvo spoljnih poslova ne pokazuje preveliko uzbuđenje. Kažu da im je slučaj poznat i da su u kontaktu sa slovenačkim organima.

Slovenački premijer Miro Cerar takođe nije hteo da govori o detaljima. U vreme kada je ova afera počela on nije bio šef slovenačke vlade. Tada je to bila Alenka Bratušek.

Ni Austrija niti Slovenija nemaju razloga da previše javno diskutuju o ovoj aferi. Slovenija verovatno ne želi da pokvari dobre odnose sa Austrijom, jer očekuje podršku Austrije u svom sporu protiv Hrvatske oko granice na moru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track