NE PLAĆA SE, ALI JE LEPA OKOLINA: Za ovaj posao u Sloveniji se prijavio i američki milioner
Foto: Youtube/Printscreen

NE PLAĆA SE, ALI JE LEPA OKOLINA: Za ovaj posao u Sloveniji se prijavio i američki milioner

Region -

Slovenija nudi primamljivu poslovnu priliku i to za 10 ljudi.

U zelenilu Slovenije možete postati pastir, piše u oglasu koji je po objavljivanju na Fejsbuku postao veliki hit na internetu.

Pastir bi živeo u kućici u planinskom "eko-rezortu" koji se otvara na jesen, i brinuo bi se za životinje, vrt, a vodio bi i radionice za decu.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

"Posao iz snova traje dve do četiri nedelje, dosad nam se javilo već 3.000 kandidata iz celog sveta, iz Australije, Novog Zelanda, Londona i naravno iz Slovenije", kazao je Matjaž Zorman rukovodilac rezorta.

Zorman je rekao da već imaju dva kandidata u najužem izboru koje će uskoro pozvati na razgovor, kako bi preuzeli "službu iz snova" jer je reč o tipu ekstenzivnog stočarstva pri kojem se životinje početkom leta iz staja i ograđenih prostora u nizini premeštaju u više planinske predele, gde trava ostaje sočna i tokom letnjih vrućina.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

"Jedan je Amerikanac, milioner koji je čak ponudio da će sam plaćati smeštaj i hranu kako bi mogao čuvati krave i ovce, a drugi je iz Makedonije, siromašan mladić bez škole i radnog iskustva", kazao je Zorman.

Do septembra ove godine nameravaju da regrutuju deset pastira koji bi ovce, koze i krave čuvali u intervalima od dve do tri nedelje. Ne bi dobijali novčanu naknadu, ali bi živeli u komotnim drvenim kućicama i jeli prirodnu hranu, uz mogućnost učestvovanja u raznim zabavnim igrama i edukativnim radionicama.

Kratki video-oglas planinskog odmarališta za ekološko stočarenje koji je objavljen na engleskom jeziku do sada je pregledalo skoro 200.000 korisnika interneta, a o njemu i Sloveniji pisali su mnogi strani mediji.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track