UŽAS U SLOVENIJI: Napadač pucao na lekare i policajca, dvoje mrtvih
Foto: Printscreen Yt

Krvoproliće ispred bolnice

UŽAS U SLOVENIJI: Napadač pucao na lekare i policajca, dvoje mrtvih

Region -

U bolnici u slovenačkom gradu Izoli je oko 15 sati izbila pucnjava u kojoj je ubijeno dvoje ljudi, a dvoje je povređeno, javljaju slovenački mediji.

Zasad neidentifikovani muškarac navodno je ustrelio dvojicu policajaca i jednog lekara, a na kraju je njega ubila policija. Čulo se najmanje pet hitaca.

Direktor bolnice Radivoj Nardin je izjavio da su tri osobe u teškom stanju i da im život visi o koncu u operacionoj sali.

Jedan svedok je za Primorske novice izjavio da je sa sinom izlazio iz bolnice kada je ugledao strašan prizor. Na tlu je ležao teško povređeni policajac, a nekoliko metara dalje bilo je vozilo s nekoliko rupa od metaka, u kome je nepomično sedeo muškarac.

Prema informacijama RTV Slovenije, u vozilu je bio napadač i njega je policija navodno ubila. U međuvremenu je stigla i zasad nepotvrđena informacija da je jedan povređeni policajac podlegao povredama.

Direktor bolnice Nardin rekao je da do daljnjega neće davati službene izjave, sve dok ne stupi u kontakt s porodicama žrtava. Samo je napomenuo da su svi u šoku.

Prema prvim informacijama, napadač je prvo zapucao u čekaonici na očnom delu bolnice, a na meti mu se navodno našao urolog. U čekaonici je nastala panika, a napadač je pokušao da pobegne. Policija ga je ustrelila i ubila pošto je seo za upravljač.

Primorske novice doznaju da je napadač 68-godišnjak, stari znanac policije, koji je zbog dve pljačke već bio neko vreme u zatvoru.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track