SLOVENCI ZAPLENILI 150.000 PETARDI: I to u kući jednog čoveka
Foto: Shutterstock

Zaplena

SLOVENCI ZAPLENILI 150.000 PETARDI: I to u kući jednog čoveka

Region -

U kući jednog 30-godišnjaka iz Domžala kod Ljubljane slovenačka policija je otkrila 150.000 komada petardi kineske i italijanske proizvodnje koje je on prodavao preko interneta i preko svojih ljudi - čak i u osnovnim školama, potvrdila je danas policija.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a još se istražuje gde je zabranjenu tehniku sve plasirao i gde su jake petarde završile jer je u zadnjih nekoliko nedelja zabeleženo više teških ranjavanja zbog neopreznog rukovanja takvim proizvodima.

Najteži slučaj zabeležen je nedavno u Sloveniji kad se 14-godišnjak kod kuće "igrao" petardama, i tako izazvao eksploziju. Teško mu je oštećen vid i sluh, a zbog teških povreda na rukama hirurzi su morali da mu amputiraju obe šake.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

Komandir policijske stanice u Domžalama Dejan Košir izjavio je da još nisu otkrili kojim su kanalima petarde velike snage dolazile u Sloveniju i puštane u ilegalnu prodaju, a proučava se i eventualno postojanje krivične odgovornosti protiv onih koji neovlašćeno prodaju takva pirotehnička sredstva, prenosi Hina.

Policija je u saopštenju ponovo apelovala na mlade da se u praznično vrijeme odreknu korišćenja pirotehnike jer time sebe i druge dovodi u opasnost a žrtve su obično najmlađi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track