TEKTONSKA PROMENA U VRHU SRPSKE VLASTI: Vučićeva kandidatura udarna vest u regionalnim medijima
Foto: Fonet

Nikolić otpisan?

TEKTONSKA PROMENA U VRHU SRPSKE VLASTI: Vučićeva kandidatura udarna vest u regionalnim medijima

Region -

ZAGREB, SARAJEVO, PODGORICA, SKOPLJE - Tektonska promena u vrhu susedne države, Tomislav Nikolić politički otpisan, budući šef vlade Dačić?

S tim podnaslovom i naslovom "Vučić prelomio, želi biti predsednik Srbije" zagrebački Jutarnji list je preneo informaciju iz Beograda da je Predsedništvo SNS odlučilo da premijer Aleksandar Vučić bude kandidat te stranke za šefa države.

Foto: Beta
Foto: Beta

Vest je inače objavljena u svim elektronskim medijima u regionu, a u većini je zauzela udarno mesto.

Jutarnji list se još pita da li je plan da se istovremeno s predsedničkima raspišu i prevremeni parlamentarni izbori ili će Vučić jednostavno delegirati premijersku funkciju nekom svom odabraniku, kojega bi potvrdila postojeća parlamentarna većina.

VANREDNE VESTI KURIR TV: Vučić kandidat za predsednika Srbije

Pozivajući se uglavnom na beogradske medije, vest o odluci Predsedništva SNS preneli su mediji u BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Foto: FoNet Nenad Đorđević
Foto: FoNet Nenad Đorđević

Svi oni podsećaju na ranije danas datu izjavu predsednika Tomislava Nikolića da će građani večeras ili sutra od Vučića čuti ko će biti kandidat SNS na predsedničkim izborima.

Mediji prenose i da je upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako aktuelni premijer bude kandidat za predsednika, on odgovorio: "Ne postoji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track