SLOVENIJA TRAŽI POŠTARE I RADNIKE IZ SRBIJE: Prosečna plata više od 800 evra
Foto: Profimedia

PRILIKA ZA POSAO

SLOVENIJA TRAŽI POŠTARE I RADNIKE IZ SRBIJE: Prosečna plata više od 800 evra

Region -

Slovenačka državna pošta Pošta Slovenije donela je odluku da zbog manjka vozača i poštara te kadrove potraži u BiH i Srbiji, što je izazvalo ogorčenje zaposlenih, odnosno njihovih sindikata, pišu slovenački mediji.

"Poštar koji ne zna slovenački jezik će teško moći da komunicira s kolegama na poslu, sa šefovima i posebno sa strankama, što će naneti štetu ugledu slovenačkih poštara", saopštio je sindikat slovenačkih poštara, preneli su mediji.

Poštari navode da pismonoša u Sloveniji mora da dobro poznaje slovenačke i evropske propise koji se odnose na uručivanje pošiljaka.

Plate poštara i vozača u Pošti Slovenije relativno su male, a poštarski sindikat tuži se i na sve veće dodatne zadatke koje od njih traži uprava, želeći državnu poštu po profitu i rasponu usluga da približi komercijalnim firmama koje se bave poštanskim i sličnim uslugama, pri čemu zaboravljaju na interese i potrebe zaposlenih i mimoilaze njihov sindikat.

Uprava je potvrdila da će novim radnicima uz radne dozvole obezbediti i obvezan kurs slovenačkog jezika za koji država daje subvenciju, i platiti ispit iz poznavanja Ustava Slovenije i poštanskih propisa.

U upravi slovenačke pošte odbacuju tvrdnje zaposlenih o "mizernim" platama, navodeći kako prema službenim podacima neto plata njihovog pismonoše iznosi u proseku 810 evra, da mogu zaraditi i bonus i da dobijaju dodatak za godišnji odmor, plaćeni topli obrok i troškove prevoza na posao i s posla.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO.

KURIR TV VESTI UŽIVO: OTKRIVAMO! Najnovije metode BIA za zaplašivanje političkih neistomišljenika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track