SLOVENCE OJADILI ZA BRDO BITKOINA: Poznato skladište virtuelne valute opljačkano za 64 miliona dolara, sumnja se na insajdere
Foto: AP

ne da im se

SLOVENCE OJADILI ZA BRDO BITKOINA: Poznato skladište virtuelne valute opljačkano za 64 miliona dolara, sumnja se na insajdere

Region -

Najskeš, jedna od najbolje servisa za rudarenje bitkoina, otkrio je da manjak od 4.700 bitkoina, vrednih 64 miliona dolara.

Skladišta bitkojna su obično veoma obezbeđena ali se u ovom slučaju radi o krađi sistemskih ključeva koji otvaraju skladište. Prema oceni zaposlenih radilo se o veoma sofisticiranom hakerskom napadu.

Najskeš je potvrdio da će sarađivati sa lokalnim vlastima, a očekuje se da će morati oštećenim korisnicima usluga nadoknadi štetu.

Kompanija deluje kao posrednik za rudare koji prodaju opremu za rudarenje u besprekornom stanju, dok kupci biraju najpovoljnije novčiće.

Pošto se povećava vrednost kripto novca, više hakera direktno napada skladišta. Korisnici kompanije Redit veruju da se rado o poslu iznutra. Slovenački mediji tvrde da postoje veze između vlasnika kapitala Najskeša i nedavno uhapšenog hakera Matjaža Škorjanca.

Kurir.rs/Chaining.ru

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ČUVAJTE SE PREVARA! Naručio preko neta skupi hard disk, dobio kinesku budževinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track