SLOVENAČKI BANKAR OSTAO BEZ DOZVOLE ZA RAD JER JE UVREDIO CRNU GORU: Uporedio je sa Burkinom Faso, pa morao da se izvinjava, ali uzalud!
Foto: Profimedia

IZBIO PRAVI SKANDAL

SLOVENAČKI BANKAR OSTAO BEZ DOZVOLE ZA RAD JER JE UVREDIO CRNU GORU: Uporedio je sa Burkinom Faso, pa morao da se izvinjava, ali uzalud!

Region -

Izvršni direktor ogranka jedne ljubljanske banke u Podgorici, Robert Klejndienst, izgubio je bankarsku licencu za rad u Crnoj Gori, jer je u javnom nastupu tu zemlju uporedio s afričkom državom Burkinom Faso.

Kada je rekao da je "po nekim stvarima stanje u Crnoj Gori lošije nego u Burkini Faso", rukovodstvo najveće slovenačke banke smenilo ga je s dužnosti. Zbog skandala mu je i crnogorska centralna banka oduzela dozvolu za rad.

Govoreći na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba, Klejndienst je, navodno, aludirajući na poslovne običaje s kojima se susreće, kazao da je stanje u Crnoj Gori uporedivo s onim u Africi, što su domaćini doživeli kao uvredu.

Bankar je pokušao da se izvini, rekavši da je naviknut na otvorene rasprave i iskrenost, i da njegov lični stav nije zvanični stav banke, ali je svejedno morao da pokupi svoje stvari.

Kurir.rs/Jutarnji Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: 40 DANA OD ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA: Njegova supruga jako razočarana! Pogledajte i zašto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track