(FOTO) MINUS PARALISAO I SLOVENIJU: Temperatura pala na 27 ispod nule, bura zatvorila luku Kopar
Foto: Facebook/Severe Weather

SAOBRAĆAJ U BLOKADI

(FOTO) MINUS PARALISAO I SLOVENIJU: Temperatura pala na 27 ispod nule, bura zatvorila luku Kopar

Region -

Izuzetno niske temperature i sneg danas su u Sloveniji izazvali probleme u saobraćaju, a zbog jake bure zatvorena je luka Kopar.

U svim krajevima Slovenije jutros su zabeležene temperature ispod nule, a rekordno niska je bila na Kredarici, čak minus 27 stepeni Celzijusa.

Kako se navodi, u Portorožu je bilo minus sedam, u Mariboru minus 11, u Ljubljani minus devet...

Jak vetar na zapadu i severozapadu Slovenije pravi probleme u saobraćaju, a zbog nanosa snega i smanjene vidljivosti na vozače se apeluje da budu pažljiviji za volanom. Na više pravaca ograničen je promet teretnih vozila, posebno hladnjača, a zatvoren je i tunel Kastelec prema Ljubljani.

Meteorolozi predviđaju da će do kraja nedelje biti niske temperature, kao i da se u četvrtak mogu očekivati temperature i do minus 20.

Očekuju se možda i niže temperature od 34,5 stepeni koliko je zabeleženo 1956. godine u Sloveniji, ali ne i veće količine snega kakve su znale biti 60-ih godina prošlog veka, kad je u Ljubljani zimi bilo i po metar i više snega, prenosi Hina.

Hitne medicinske službe poslednjih dana beleže više nezgoda zbog snega i poledice, a zdravstvene službe preporučuju starijim osobama i onima koji imaju problema sa zdravljem da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAVEJAN ISTOK SRBIJE! Preko Čestobrodice zabranjen saobraćaj, autobusi kasne do planinskih sela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja