Najnovije vesti

SLOVENAČKA POLICIJA RAZORUŽALA PRIPADNIKE ŠTAJERSKE STRAŽE: Tražili ilegalne migrante duž granice sa Hrvatskom!
Foto: Youtube/Printscreen

akcija

SLOVENAČKA POLICIJA RAZORUŽALA PRIPADNIKE ŠTAJERSKE STRAŽE: Tražili ilegalne migrante duž granice sa Hrvatskom!

Region

Slovenačka policija je u blizini Krškog razoružala više osoba, pripadnika tzv. Štajerske straže, kontroverznog Mariborčanina Andreja Šiška, koji su poslednjih nedelja vikendom patrolirali delovima granice s Hrvatskom, tražeći ilegalne migrante.

Kako je izvestila televizija POP-TV, to se dogodilo u jutarnjim satima, kad su članovi te grupe imali okupljanje u lovačkom domu Planina kod sela Pobočje.

Vest je za medije potvrdio i Anton Štubljar iz policijske uprave Novo Mesto, zadužene za taj sektor granice, prenosi Hina.

"Policija je primetila naoružanu grupu osoba, maskirno obučenih. Za 41 osobu izvršena je provera identiteta, a od sedmorice je oduzeto oružje, odnosno predmeti za koje oni tvrde da nisu pravo oružje već replike, pa su upućene na analizu", kazao je Štubljar.

Ako se utvrdi da je reč o pravom oružju i da se radi o prekršaju, policija kaže da namerava da podnese optužni predlog protiv tih osoba.

Nezakonite aktivnosti Štajerske straže slovenačka vlada želi da obuzda promenom nekih zakona, kako bi se zabranilo nošenje uniformi koje podsećaju na vojne ili policijske, a isto tako i nošenje oružja u blizini granice, jer su to ovlašćenja koja pripadaju samo policiji i vojsci.

Nedavno je o kontroverznim "seoskim stražama", za koje neki smatraju da su paravojne organizacije, održan sastanak vladinog Veća za nacionalnu sigurnost, a vlada je najavila i zakonske promene kako bi se delovanje i aktivnost tih formacija obuzdalo i dovelo u zakonske okvire.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...