DETE SA TEŠKIM OPEKOTINAMA NISU PRIMILI BEZ KORONA TESTA: Nadležni u Celju se izvinili porodici dečaka zbog čekanja na pegled
Foto: Googl street view

bruka

DETE SA TEŠKIM OPEKOTINAMA NISU PRIMILI BEZ KORONA TESTA: Nadležni u Celju se izvinili porodici dečaka zbog čekanja na pegled

Region -

Bolnica u Celju izvinila se roditeljima dečaka (4) sa opekotinama koji je morao na Hitnom prijemu čekati 40 minuta da ga prime jer je kašljao i nisu hteli da ga prime bez testa na koronu, javlja RTV Slovenije.

"U bolnici žalimo i izvinjavano se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola", rekao je u saopštenju stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina.

Vanredni stručni nadzor nad lečenjem četverogodišnjeg dečaka s opečenom nogom, kome je po dolasku na hitnu pomoć u Celju naređeno brzo testiranje na koronu, na što je morao čekati 40 minuta, pokazala je da ovaj vremenski podmak nije uticao na tok lečenja.

"Čekali smo oko 40 minuta napolju u kolima. Dete se grčilo od boloma jer je imalo jake opekotine. Bilo bi pošteno da tako malo dete barem stave u sobu za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa", rekao je otac za RTV Slo.

Komadina je izrazio žaljenje jer dečak nije rezultate testa čekao u bolničkim prostorijama.

Direktorka bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je kako ubuduće neće biti odlaganja u lečenju hitnih pacijenata, čak i ako PCT uslov nije ispunjen.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track