POJAVILO SE SRAMNO OBAVEŠTENJE NA SRPSKOM SPOMENIKU U HRVATSKOJ Ni mrtvi Srbi i NJIHOVA DECA stradala u Jasenovcu nemaju mira
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

sramota

POJAVILO SE SRAMNO OBAVEŠTENJE NA SRPSKOM SPOMENIKU U HRVATSKOJ Ni mrtvi Srbi i NJIHOVA DECA stradala u Jasenovcu nemaju mira

Region -

Već nekoliko godina pojavljuje se vest o grobu u Hrvatskoj, odnosno vest da je preko groba srpske dece i njihovih roditelja prelepljeno obaveštenje o uklanjanju spomenika, jer niko ne plaća državi održavanje, kako piše na obaveštenju prelepljenom preko groba.

Na popularnoj Instagram stranici Srpska istorija pojavio se post o ovoj vesti sa fotografijom.

- Ovo groblje srpske dečice ubijene u Jasenovcu biće uklonjeno jer su Srbi proterani, pa 10 godina niko nije platio državi "održavanje".

Sramota!

Sramno obaveštenje prelepljeno je preko godišta stradale dece, pa se ne vidi koliko su godina imali kada su ubijeni - piše na popularnoj stranici Srpska istorija.

- OBAVEŠTENJE - Ovo grobno mesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada 10 (deset) godina. Temeljem te činjenica, a skladno članku 14. Zakona grobljima (NN 19/98) ovo grobno mesto smatra se napuštenim i može se ponovo dodijeliti na korištenje - piše u obaveštenju prelepljenom preko groba.

Jasenovac
foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

Na fotografiji možemo videti da su na spomeniku ćirilicom ispisana imena Srba Branka i Danice, rođenih 1906. i 1907. godine i imena njihive dece - Srđana, Nemanje, Divne i Branka.

Takođe, na spomeniku je napisano da su svi poginuli u Jasenovcu 1942. godine.

Ne zna se da li je ovo pitanje u međuvremenu rešeno, odnosno da li je sa spomenika skunuto ovo sramno obaveštenje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

BRUTALNA JE IZMIŠLJOTINA I DEO ŠIRE KAMPANJE PROTIV SRBIJE: Linta u Usijanju o negiranju hrvatskog jezika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track