KONTROLU LETA U SLOVENIJI POZVAO PRESTRAŠENI PILOT: Jako svetlo treperi i skače oko nas! ISPLIVAO RAZGOVOR KOJI JE ŠOKIRAO REGION
Foto: Profimedia

neverica

KONTROLU LETA U SLOVENIJI POZVAO PRESTRAŠENI PILOT: Jako svetlo treperi i skače oko nas! ISPLIVAO RAZGOVOR KOJI JE ŠOKIRAO REGION

Region -

Snimak nesvakidašnjeg razgovora pilota i kontrolora leta u Sloveniji šokirao je ceo region.

Kad je pilot putničkog aviona bio iznad Slovenije, navodno je ugledao jaka svetla na nebu, a zatim je kontaktirao kontrolu leta da pita da li se možda radi o vojnoj letelici, prenosi slovenački portal 24ur.com, koji je dobio snimak neobičnog razgovora.

Kontrolor ga je međutim obavestio da nema dojava o vojnom saobraćaju tako da ostaje nepoznato šta je pilot tačno video. Radi se inače o avionu TUI Airwaysa koji je u subotu u 15.45 sati poleteo sa aerodroma u Istočnom Midlandsu u Velikoj Britaniji, a na grčko ostrvo Rodos sleteo u 21.12 sati.

0162336325, mlazna struja, nebo, avion
foto: Patriotic Alien / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom leta iznad Slovenije pilot je kontaktirao kontrolora leta, a razgovor je tekao ovako:

Pilot: TomJet 7KL

Kontrolor: Recite što želite.

Pilot: Imam pomalo čudno pitanje, ali ima li vojnih aviona koji lete u smeru kazaljke na satu jedan do dva na udaljenosti od oko 40 ili 50 milja?

Kontrolor: 40 milja i pokazivač na jedan?

Pilot: Da. Možda (signal se na kratko prekida).

Kontrolor: Zapravo nema izveštaja o vojnom saobraćaju.

Pilot: U redu. Jako svetlo, upravo sada, sija prema nama. Neposredno pre nego što sam vas kontaktirao, svetlelo je prema nama, zatim je nestalo i počelo da treperi. Zatim je poskočilo na nebu i ponovo počelo da neprestano svetli.

Time su završili razgovor o NLO.

Neobičan razgovor između pilota i kontrolora dogodio se samo mesec dana nakon što je američka vlada objavila svoj izveštaj o "neidentifikovanim nebeskim fenomenima".

Vlada i obaveštajne agencije u izveštaju nisu ponudile stvarni odgovor na to šta se zaista krije iza više od 140 neobičnih nebeskih pojava koje su zabeležene u poslednje dve decenije. Nema nikakvih dokaza da iza njih stoji tajna napredna tehnologija Kine i Rusije odnosno vanzemaljska bića, ali se to ipak ne može isključiti, napisali su autori izveštaja.

(Kurir.rs/Večernji/24ur/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track