ZAPOSLENI U PSIHIJATRIJSKOJ USTANOVI NAPASTOVAO PACIJENTKINJU? Užas u Hrvatskoj
Foto: Shutterstock

ZAPOSLENI U PSIHIJATRIJSKOJ USTANOVI NAPASTOVAO PACIJENTKINJU? Užas u Hrvatskoj

Region -

Potvrđena je optužnica protiv Josipa Pereze (63) iz Barbata na ostrvu Rab, koji je optužen da je prošlog oktobra, kao zaposleni u psihijatrijskoj ustanovi, silovao pacijentkinju.

Perez je radio u okružnoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju kao majstor - vozač. Sada mu, zbog silovanja i teškog krivičnog dela protiv polne slobode, preti kazna od pet do 12 godina zatvora.

Rabljanin je nakon otkrivanja slučaja završio u istražnom zatvoru, ali je pušten da se brani sa slobode. Dve nedelje nakon događaja dobio je vanredni otkaz.

Sve se dogodilo 7. oktobra prošle godine od 14.40 do 14.50 časova, piše lokalni riječki portal Burin. Perez je optužen da je pozvao pacijentkinju sa mentalnim poremećajima da dođe na kafu u kancelariju, sobu koju je koristio kao zaposleni.

Silovao je pa dao 10 evra i cigarete

Odmah nakon što je ušla, zaključao je vrata i zamolio je da se skine, što je ona iz straha i učinila. U optužnici se navodi da je tada počeo da je dodiruje, na šta mu je ona rekla da prestane. Uprkos tome, on ju je takođe zamolio da ga dodirne po intimnim delovima tela, što je ona odbila, više puta mu govoreći da prestane.

Majstor i vozač tereti se da je razodene pacijentkinje dodirivao stidna mesta i izvršio dela koja su po zakonu izjednačena sa silovanjem.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track