UČITELJ UMRO NA ČASU FIZIČKOG: Pao kao pokošen u sali, đaci vrištali od šoka i tuge!
Foto: Glas Srpske

Tragedija u Stričićima u RS

UČITELJ UMRO NA ČASU FIZIČKOG: Pao kao pokošen u sali, đaci vrištali od šoka i tuge!

Bosna i Hercegovina -
Učo Mirko naučio me je prva slova i brojeve. Da pišem i čitam. Svi smo ga voleli. Bio je miran i tih čovek i uvek se sa svima šalio. Ne mogu da verujem da se ovo desilo, kaže učenik Branko Dulić

STRIČIĆI - Graja, smeh i jurnjava za loptom u sekundi su se pretvorili u plač i jauk... Vrisak đaka odjeknuo je školom, dok su mališani u panici krenuli da trče i zovu u pomoć, videvši da je njihov učo, kako su ga odmila zvali, kao pokošen pao nasred fiskulturne sale.

Ovako priča učenik devetog razreda Područne osnovne škole "Petar Kočić" u Stričićima Branko Dulić, još u šoku zbog smrti učitelja Mirka Kočića (58). Kaže da još ne može da poveruje da je u utorak ujutru preminuo njihov učitelj, dok je đacima držao čas fizičkog vaspitanja.

"Učo Mirko naučio me je prva slova i brojeve. Da pišemo i čitamo. Svi smo ga voleli. Bio je miran i tih čovek i uvek se sa svima šalio. Ne mogu da verujem da se ovo desilo", kaže tužno Branko.

On priča da tog dana ništa nije ukazivalo na to da je učitelju loše, čak se nikome u školi nije ni požalio. Kada se odjednom srušio, đaci i nastavnici su pomislili da je samo pao u nesvest. Posle je usledio šok.

"Prvi je do sale stigao naš domar, koji je čuo vrisak učenika. Rekao je svima da se udalje. Zatim su stigli i ostali nastavnici i Hitna pomoć. Međutim, izgleda da je za našeg uču već sve bilo gotovo. Umro je", prošaputao je tiho Branko i dodao da je nastava odmah prekinuta i da su svi pušteni kući.

I Brankov otac Ranko i majka Draginja imaju samo reči hvale za preminulog uču.

"Nije ga bilo nadaleko. Dobar čovek. Ali, eto, izda ga srce. Srčani udar je iznenada pokosio tog dobrog čoveka. Šteta, zaista šteta", kažu uglas supružnici Dulić.

I ostali meštani u selima podno Manjače juče su bili u šoku. Neverica je na licima i starijih i mlađih.

Učitelj Mirko Kočić danas će biti sahranjen na groblju Jakupovci.

(Tekst i foto: Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track