(VIDEO) UKLONILI SVEDOKA: Ubistvo Crnogorca u Mostaru povezano sa Šarićevim klanom!
Foto: Printscreen Slobodna-bosna.ba, ps Prvi.tv

SAČEKUŠA

(VIDEO) UKLONILI SVEDOKA: Ubistvo Crnogorca u Mostaru povezano sa Šarićevim klanom!

Bosna i Hercegovina -
Ubica je posle likvidacije Božidara Cicmila (32) uspe da pobegne kroz pomoćne stepenice i dvorišta iza zgrade, kuda je kako je, sumnja se i došao

MOSTAR - Božidar Cicmil (32), poreklom iz Crne Gore, vlasnik mostarske firme "Moj taksi" koji je juče ubijen u Mostaru spominjao se kao svedok na suđenju Nikšićaninu Ivanu D. Vračaru (31), koji je priznao da je 30. maja 2010. ubio u Starom gradu u Kotoru, u kafiću Moka, Dragana Dudića Frica, inače označenog kao desna ruka narkobosa Darka Šarića, piše Večernji list.

Božidara Cicmila je jučer u garaži zgrade u ulici Blajburških žrtava s pet hitaca iz pištolja ubio nepoznati napadač. Zločinac je, prema svemu sudeći, neko vreme pratio žrtvu i znao njene navike, a juče ga je konačno i dočekao pri odlasku na posao. Naime, Cicmil je nedavno povredio rame upravljajući paraglajderom pa je trebao pomoć vozača s kojim je poslednji, čini se, i razgovarao.

Prema njihovom prethodnom dogovoru, iz stana se liftom spustio u prizemlje, ali tu ga je sačekao ubica. Prema toj verziji, maskirani ubica je u njega ispalio pet metaka, a pre begu ga je zatekao vozač koji je, kako saznaje Večerenji list, pojurio kolima maskiranog ubicu i čak ga udario međutim on se okrenuo i pucao u njega pogodivši ga u rame. Ubica je uspe da pobegne kroz pomoćne stepenice i dvorišta iza zgrade, kuda je kako je, sumnja se, i došao. Ubuca je sigurno imao pomagača koji ga je sačekao i odvezao.

Ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći ali je nesrećni mladić preminuo. Rođak koji prvi stigao na mesto zločina u očaju je molio lekare koji su pošto su konstatovali smrt odustali od oživljavanja: “Pokušajte ponovno, vratite ga u život, molim vas!” No, kada je i sam video da mu više nema spasa, kleknuo je pokraj beživotnog Cicmila i gorko zaplakao.

– Sve se odigralo jako brzo. U početku se govorilo da je u pitanju razbojstvo, ali sve više ukazuje na profesionalno ubistvo - rekao je jedan slučajni prolaznik koji je iz prizemlja čuo eksplozivne zvukove, ali je u prvi mah pomislio da se deca igraju petardama. Slično su ponavljali i ostali stanari, sve do trenutka dok vozač nije istrčao i počeo doziva:“Policija, zovite pomoć!”.

- Cicmil se nije ženio. Bio je više od godinu dana u sretnoj ljubavnoj vezi s devojkom iz Vinkovaca. Pomagao je kome je mogao i stigao. Baš ljudina od čoveka. Prvi je pokrenuo privatni organizirani posao s taksi-vozilima u Mostaru. Firma "Moj taxi" koja je s radom počela 2012. imala je 60 vozila i 100 uposlenih. Nije se žalio da ima ikakvih problema. Slobodno se kretao i imao mnoštvo prijatelja. Jedino ako nisu neki repovi od ranije - kazali su Večerenjem listu Cicmilovi poznanici koji o njemu imaju samo reči hvale.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track