(VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA SRPSKU: Hotel Dalas umalo dignut u vazduh!

Policija RS na nogama

(VIDEO) SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA SRPSKU: Hotel Dalas umalo dignut u vazduh!

Bosna i Hercegovina -
Došlo se do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog dela s ciljem ugrožavanja bezbednosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljivosti

BIJELJINA - Policija Republike Srpske sprečila je pripremljeni teroristički napad u bijeljinskom naselju Janja, saopšteno je u Centru javne bezbednosti Bijeljina.

Pretresom hotela "Dalas" u Janji pronađena je veća količina zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Foto: RTVBN
Foto: RTVBN

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog dela s ciljem ugrožavanja bezbednosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela "Dalas" u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske sprečeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napada.

Preduzimanje svih mera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track