PREDSEDAVAJUĆI VEĆA BIH: Vučić će u Sarajevu biti dočekan uz sve počasti

Uoči zajedničke sednice u Sarajevu

PREDSEDAVAJUĆI VEĆA BIH: Vučić će u Sarajevu biti dočekan uz sve počasti

Bosna i Hercegovina -
Premijer Vučić je premijer našeg prvog suseda, on je čovek koji je u svim svojim poslednjim istupima na vrlo pozitivan i konstruktivan način govorio o saradnji BiH i Republike Srbije, posebno o saradnji između Bošnjaka i Srba na ovim područjima, rekao je Denis Zvizdić

SARAJEVO - Srpski premijer Aleksandar Vučić i njegov kaibinet biće u Sarajevu dočekani sa svim počastima, poručio je Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine, uoči sednice dve vlade koja će biti održana u Sarajevu u sredu, 4. novembra.

"Premijer Vučić je premijer našeg prvog suseda, on je čovek koji je u svim svojim poslednjim istupima na vrlo pozitivan i konstruktivan način govorio o saradnji BiH i Republike Srbije, posebno o saradnji između Bošnjaka i Srba na ovim područjima. Premijer Vučić u principu nikada u ovom periodu od kako sam predsedavajući Veća ministara BiH nije na bilo koji način u bilo kojoj svojoj izjavi derogirao teritorijalni integritet i pravni subjektivitet i međunarodnopravni subjektivitet BiH", ističe Zvizdić.

Srpski premijer, ocenio je Zvizdić, "izražava volju i spremnost da se naša saradnja posebno u oblasti ekonomije podigne na jedan veći nivo, a logično je da takvu saradnju prati i kvalitetna saradnja u oblasti i politike i kulture, obrazovanja i svih drugih delatnosti".

"Vučić ovde dolazi kao premijer našeg prvog suseda i u tom smislu biće dočekan sa svim počastima koje sleduju jednoj tako važnoj političkoj funkciji koju nosi, kao i naravno i kompletan njegov kabinet, dakle svi drugi ministri u Vladi Republike Srbije", poručio je Zvizdić. Zajednička sednica Veća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije imaće izuzetno veliki značaj i uticaj na razvoj daljih odnosa, poručio je uoči sednice u sredu.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track