POLICIJA I SLUŽBE BiH NA NOGAMA: Po nalogu Francuske proveravaju vozila, sumnjiva lica i portale

Posle napada na Pariz

POLICIJA I SLUŽBE BiH NA NOGAMA: Po nalogu Francuske proveravaju vozila, sumnjiva lica i portale

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Policijske agencije u BiH nastavile su na zahtev Francuske sa proverom sumnjivih osoba i vozila, a pojačane mere bezbednosti uvedene posle terorističkog napada u Parizu i dalje su na snazi.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, koji je boravio u dvodnevnoj poseti Francuskoj, poručio je da mogu računati na svaki vid pomoći u rasvetljavanju terorističkog napada.

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić rekao je da je srećna okolnost da u napade u Parizu nisu umešani državljani BiH niti strani državljani koji su boravili u BiH.

"SIPA i ostale bezbednosne agencije sarađuju i preduzimaju određene mere", rekao je Stanić navodeći da se to, pre svega, odnosi na pomoć francuskoj ambasadi u BiH.

Govoreći o terorističkim pretnjama koje su se pojavile na portalima poput "Vijesti umeta", Stanić je istakao da u saradnji sa Tužilaštvom BiH preduzimaju mere i pokušavaju da utvrde identitet lica van BiH koja uređuju portale.

Mektić je ranije kazao da je sedište "Vijesti umeta" u američkoj državi DŽordŽiji. Britanski "Gardijan" objavio je da obaveštajna služba iz Srbije održava intenzivne kontakte sa srodnim službama u BiH s ciljem nadziranja aktivnosti simpatizera Islamske države u okolini vehabijskog sela Gornja Maoča.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track