HAKERI U AKCIJI: Ugašen Tviter nalog radikalnog portala Vijesti ummeta

Veličaju teroriste

HAKERI U AKCIJI: Ugašen Tviter nalog radikalnog portala Vijesti ummeta

Bosna i Hercegovina -
Tviter nalog bloga Vijesti ummeta na bošnjačkom jeziku, koji promoviše aktivnosti terorističke organizacije Islamska država, suspendovan je, i danas mu nije moguće pristupiti.

"Ovaj nalog je suspendovan", piše u poruci, uz obrazloženje iz kojeg se može zaključiti da iza suspenzije stoji upravo Tviter.

Međutim, na Tviteru se spekuliše da iza ove zabrane stoje Anonimusi jer su hakeri prethodno najavili da će se upustiti u borbu protiv ISIL-a na vebu.

Vijesti ummeta su pre nekoliko dana objavile da su, izveštavajući o seriji terorističkih napada u Parizu, na svom blogu napisale da se radi o "Radosnoj vesti za sve iskrene muslimane!" Potom je taj blog, nazivajući bezbednosne agencije u BiH "budalama", objavio da je "Bosna prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat".

"Tako nam Alaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju", stoji u pretnji napisanoj na blogu Vijesti ummeta.

Sumnja se da je blog Vijesti ummeta lociran na prostoru Džordžije, u SAD, a moguće je i da radiklani islamista Nedžad Balkan stoji iza svega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track