POLICIJA BIH NEGIRA TERORIZAM: General Jeleča pogođen topovskim udarom?
Foto: Youtube/screenshot

Napad u tunelu

POLICIJA BIH NEGIRA TERORIZAM: General Jeleča pogođen topovskim udarom?

Bosna i Hercegovina -
U tunelu Salakovac kod Mostara pronađena je eksplozivna naprava, koja je eksplodirala ispred vozila generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

23.05. Direktor SIPA-e Perica Stanić je potvrdio da ova agencija nije izlazila na mesto događaja što ukazuje da se ni u kom slučaju ne radi o terorizmu. Stanić dodaje da je SIPA spremna da izađe na teren ako ih nadležni pozovu.

Takođe i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač potvrdio je da ni pripadnici FUP-a nisu izlazili na mesto događaja. Saznajemo da na teren nisu izlazili ni tužioci Tužilaštva BiH, te da je za slučaj nadležno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz Operativnog centra MUP-a HNK, saobraćaj je normalizovan te se radi na utvrđivanju o kojem pirotehničkom sredstvu se radi i ko su osobe koje su ga bacile.

22.39 Prema prvim saznanjima policija je privela jednu osobu, u vezi sa večerašnjim napadom

22:08 Portparolka Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdila je da u ovoj instituciji proveravaju navode o incidentu u tunelu "Salakovac", ali zvaničnih informacija za javnost za sada nemaju.

Tunel je zatvoren, a šire područje blokirano, na licu mesta je policija. Prema policijskim izvorima, naprava je najverovatnije bačena iz vozila u pokretu, a primećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo. Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč ni bilo ko iz njegove pratnje nije povređen. Policijske ekipe su na licu mesta i utvrđuju sve detalje, a paralelno traje potraga za napadačima.

Potparolka Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdila je za "Dnevni avaz" da u ovoj instituciji proveravaju navode o incidentu u tunelu "Salakovac", ali zvaničnih informacija za javnost za sada nemaju.

General Jeleč upravo je takođe potvrdio da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja.

"Dogodila se eksplozija u tunelu "Salakovac". Ja nisam povređen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to video i prijavio sam policiji, a oni vrše istragu", izjavio je Jeleč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track