PANIKA U KONJICU: Šetao kroz centar s kalašnjikovim i klicao džihadistima!
Foto: Printscreem Depo.ba

Nije mu prvi put

PANIKA U KONJICU: Šetao kroz centar s kalašnjikovim i klicao džihadistima!

Bosna i Hercegovina -
Građani Konjica već danima su uznemireni od kada je njihov sugrađanin Lukman Hadžihusejnović (36) u ponedjeljak oko 20 sati čaršijom šetao s „kalašnjikovim“ u ruci i dva okvira municije

KONJIC - . Iako je brzom i efikasnom akcijom policije savladan, mnogi su ostali šokirani kada je prilikom hapšenja ovaj teški ovisnik o drogama veličao ISIS i teroristički napad u Parizu!

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno nam je da je Lukman, odmah posle dojave uhapšen u skoro samom centru grada i da je službeno evidentirano da je spominjao ISIS. Nedžad Karalić u Tužilaštvu HNK ,međutim kaže da on nema takve informacije, izuzev da je Hadžihusejnović išao naoružan, i da je prilikom saslušanja izjavio je da nije imao nameru nikoga da povrediti.

- Nije znao da objasni zbog čega je to uradio, a zbog njegovog stanja kao zaštitnu meru predložio sam da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Videćemo šta će odlučiti Opšinski sud u Konjicu - rekao nam je Karalić.

Ohrabrujuća je činjenica, kako je potvrdio Karalić, da je policija brzo reagovala i praktično, spriječila Hadžihusejnovića u eventualnoj nameri da nekoga povrdi, ali je činjenica, kako je naveo, da je javnost u Konjicu uznemirena.

Hadžihusejnović je i pre nekoliko godina naoružan divljao po Konjicu, preprečivši svojim automobilom put vozilu sudske policije i uperivši pušku prema policajcima. Zanimljivo je da je tada zbog neuračunljivosti prošao bez posledica.

(Source.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track